Přijatá zpráva - ostatní

Zadávací řízení NOVOSTAVBA MATEŘSKÉ ŠKOLY POD SADY - technický dozor stavebníka, BOZP
Odesílatel Pavel Ledvina
Organizace odesílatele Městská část Praha 12 [IČO: 00231151]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 26.10.2023 10:12:14
Předmět Dodatečná informace č. 3

Zadavatel obdržel dne 26.10.2023 následující dotaz k zadávací dokumentaci.:
Dotaz č. 1 "Ve článku IV. Požadavky zadavatele na kvalifikaci dodavatele, odstavec c) technické kvalifikace je uvedeno:
- účastník předloží seznam alespoň 5 obdobných zakázek (míněno poskytnutí projekční činnosti v oblasti pozemní nebo dopravní stavby)
Znění dotazu:
-
Je požadavek na technickou kvalifikaci žadatele opravdu v projekční činnosti?
Dotaz č. 2
Kontext dotazu:
- Ve článku IV. Požadavky zadavatele na kvalifikaci dodavatele, odstavec 1) Technický dozor stavebníka (TDS), který bude splňovat minimálně, odst. iii) je uvedeno:
- prokazatelnou praxi za posledních 5 let ve výkonu funkce zodpovědného projektanta stavebních objektů pozemních staveb u alespoň 2 zakázek ……………
Znění dotazu:
-
Je požadavek na technickou kvalifikaci na výkon funkce TDS opravdu v projekční činnosti?
Dotaz č. 3
Kontext dotazu:
-
V příkazní smlouvě, článek. X. Ostatní ujednání, odst. 3. je požadavek na uzavření pojistné smlouvy pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou třetí osobě, ve výši minimálně 50 mil. Kč.
Znění dotazu:
-
Celková předpokládaná hodnota stavebních prací uvedená ve Výzvě je 30 mil. Kč bez DPH. Je tedy opravdu požadováno uzavřít pojistnou smlouvu na částku o 20 mil. vyšší? Tato požadovaná částka pojistky navýší náklady žadatele minimálně o 40.000 Kč ročně.

Zadavatel uvádí následující:
Na znění dotazu č., 1 a 2., zadavatel již reagoval v předchozí dodatečné informaci č. 2, kdy požadavek na technickou kvalifikaci upravil, respektive odstranil požadavek na "projekční činnost ve výstavbě" viz. aktuální znění výzvy volně ke stažení.

Na dotaz č. 3 zadavatel uvádí:
zadavatel vyhovuje dotazu a mění minimální požadavek z 50 mil. Kč na 30 mil Kč. Tato skutečnost bude upravena ve smlouvě před jejím podpisem.