Přijatá zpráva - vysvětlení, doplnění, změna dokumentace

Zadávací řízení Zpřístupnění webového portálu pro práci s BIM modely staveb
Odesílatel Filip Beitl
Organizace odesílatele Městská část Praha 12 [IČO: 00231151]
Příjemce Všichni (včetně veřejnosti)
Datum 14.08.2023 16:43:26
Předmět Re: Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Odpověď na otázku č. 1:
Změny datových položek v nástroji mohou být následující:
a) položky nahrazují původní položky, pak bude vazba zachována
b) položky jsou nové, pak bude vytvořena nová vazba
c) položky jsou zrušeny, pak budou vazby navázány na model

Zadavatel nesouhlasí s žádostí o odstranění části Přílohy č. 1 Výzvy k podání nabídky: „Přidané datové položky v nástroji, včetně přidaných příloh, musí být zachovány, včetně jejich hodnot a vazeb na prvky i po aktualizaci IFC datového modelu, po jeho přehrání." Tento bod tedy zůstává beze změny a nedochází k úpravě zadávací dokumentace.

Odpověď na otázku č. 2:
Zadavatel vyžaduje, aby základní funkcionality BIM modelu byly dostupné bezprostředně po importu dat, případné úpravy musí být realizovatelné uživatelsky bez zásadního zásahu dodavatele. Zadavatel nepředpokládá vícepráce spojené s nastavováním či zpracováním BIM modelu.

Vzhledem k tomu, že nedochází k úpravě zadávací dokumentace, zůstává lhůta pro podání nabídek beze změny.

S pozdravem

Filip Beitl
Praha 12

Původní zpráva

Datum 13.08.2023 19:04:06
Předmět Žádost o vysvětlení zadávací dokumentace

Dobrý den,

dovolte nám se touto cestou dotázat na upřesnění dvou bodů týkající se zadávací dokumentace:

1)
V rámci Přílohy č. 1 Výzvy k podání nabídky je uvedeno: „Přidané datové položky v nástroji, včetně přidaných příloh, musí být zachovány, včetně jejich hodnot a vazeb na prvky i po aktualizaci IFC datového modelu, po jeho přehrání.“ Dovolujeme si zadavatele upozornit, že tuto podmínku nemůže jakékoliv softwarové řešení bez podrobnější specifikace splnit. Pokud se jedná o prvky modelu, které jsou nové, respektive nahrazují původní, nelze bez dalšího, zachovat datové položky a přílohy. Zdvořile žádáme zadavatele, aby odstranil tento požadavek.

2)
Dále bychom rádi upozornili, že pro některé požadované funkce uvedené v Příloze č. 1, kapitole „S popisnými daty prvků modelu bude možno procovat minimálně takto“ je vždy nezbytné BIM model předpřipravit a například pohledy, nebo určité typy metadat a vlastností přednastavit. Až na základě těchto předchozích nastavení BIM modelu lze využívat funkce softwarového nástroje. Nelze opět předpokládat, že by tyto funkce bylo možné používat u jakéhokoliv BIM modelu. Souhlasí zadavatel s tím, že tyto funkce budou v softwarovém nástroji dostupné až po předchozím přednastavení / zpracování BIM modelu a jeho nahrání?


Předem děkujeme za odpovědi,
--
doc. Ing. Josef Žák, Ph.D.
Digital Construction Consulting s.r.o.